Geschiedenis van de Kniphal

Kniphal Amsterdam

driehoek verderGeschiedenis

De Kniphal is een echt familiebedrijf, gevestigd op de Albert Cuypstraat in hartje Amsterdam. Het werken met stoffen zit al ruim drie generaties in de familie. Rob van Vessem begon met werken bij zijn schoonvader in de stoffenkraam op de Amsterdamse Albert Cuyp. Hier leerde hij alles over het vak stofferen. In 1975 stopte Rob met werken op de markt en opende hij zijn eigen stoffenwinkel op de Albert Cuypstraat: de Kniphal.

De Kniphal is sindsdien niet meer weg te denken uit het centrum van Amsterdam. In ruim 40 jaar is deze plek uitgegroeid tot een kleurrijke winkel met een zeer uiteenlopende klantenkring. Sommige mensen komen met een patroon onder de arm binnen, op zoek naar de perfecte stof voor een jurk. En anderen gaan met rollen tegelijk te deur uit voor de gordijnen van een groot kantoorpand. De Kniphal is er voor iedereen. Voor iedere mode- of interieurwens is de perfecte stof bij ons te vinden.

kniphal geschiedenisSharon van Vessem – Keller

In 2011 ging Rob van Vessem met pensioen en droeg hij het stokje over aan zijn dochter Sharon van Vessem – Keller. Sharon zet zich, samen met het team van specialisten die al jaren in de Kniphal werken, vol enthousiasme in. De Kniphal gaat mee met de tijd, zonder de sterke authentieke basis uit het oog te verliezen.

Sharon van vessem - keller